Vandringsresor

Att få upptäcka naturen via vandringsresor är något som kommer bli ett starkt minne för livet. Förutom att du får använda din kropp och röra på dig under resan får du även chansen att skåda nya och vackra platser. Att ges ge ut på vandringsresor behöver inte vara något som tar mycket tid eller planering, det finns gott om olika platser att vandra på här i Sverige. Om du däremot är ute efter en lite annan natur och vill ge dig ut på resande fot finns det massor av fina platser runtom i världen.

Vandringsresor kan ta dig upp till höga toppar

Vandringsresor i Sverige

Att ge sig ut på vandringsresor i Sverige kan ge minst lika mycket som en resa utomlands, utan att du behöver vara borta speciellt länge. Tack vare en bred och utbyggd tågtrafik i landet är det lätt att ta sig till fantastiska vandringsleder i Sverige. Att bestiga toppar har alltid varit populärt och toppturen upp på Kebnekaise är en väldigt vacker vandring. Det finns två huvudsakliga vägar upp på toppen, antingen går du den långa lite lättare vägen eller så väljer du den kortare där viss klättring och glaciärvandring ingår.

En av de mest populärare turerna i Sverige är den så kallade Jämtlandstriangeln. Här går du mellan tre olika fjällstationer vilket betyder att du kan välja mellan att sova i tält utanför stationen eller under tak på stationen. Om du är en nybörjare som planerar framtida vandringsresor är detta den perfekta att börja med. Vägen mellan fjällstationerna är väldigt lättillgänglig och kanske platt att vandra på vilket har gjort att många barnfamiljer passar på att börja sitt vandra här då barnen enkelt klarar av att gå mellan stationerna.

Vandringsresor i Asien

Världens högsta berg Mount Everest drar till sig äventyrare från hela världen men du behöver inte ta dig upp till toppen för att få njuta av det fantastiska landskapet runt omkring. Det finns några företag som tar med dig på en vandring i Nepal fram till Base Camp vid Everest. Dessa vandringsresor passar sig utmärkt för den vana vandrarna som vill ge sig ut på ett större äventyr. Resorna hit brukar gå av stapeln i början på november och under april, det är då vädret brukar vara som finast.

Vill man istället röra sig bort från platser där tusentals människor har vandrat innan dig finns det många gömda pärlor i Nepal att upptäcka. Letar man bland reseföretagen kan man hitta vandringsresor som tar dig till Ganesh Himal i Nepal. Majoriteten av den natur du kommer röra dig i är fortfarande helt orörd vilket skapar unika vyer för hela sällskapet. Under denna vandring kommer du även att få uppleva landsbygden i Nepal och allt det kulturella som kommer med den.

Vandringsresor i Europa

Mallorca är en ö som blivit mest känd för sin fina badstränder och varma klimat. Om du är på semester på Mallorca ska du passa på att kolla in de olika vandringsresor som finns på ön. Här finner du allt från olika toppbestigningar till vandringar genom bergen som låter dig upptäcka gamla och vackra städer på vägen. I Europa har även Franska Pyrenéerna även blivit ett populärt område att vandra i. Här finner du både djup skog och höga kala toppar med fantastiska vyer.